Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


22.05.2010.

Google suggestions

Uvijek sam se čudom čudila kad mi YouTube izbaci Recomended for you. Na osnovu čega se vrše ti izračuni, proračuni, prave statistike, pa dobiješ ovako veleumne preporuke - nemam ideju. Zadnje što sam tražila je bilo Подмосквные Вечера, i na osnovu toga je tamo neko YouTube sokoćalo izračunalo da bi ga sad trebala zadati po Mići, Ceci, Maksimu Mrvici, izvjesnoj Vili... Kakve veze oni imaju između sebe, a kakve tek veze imaju sa mnom, Boga ti pitaj...

 

 

Vjerovatno i na ostalim stranicama sve funkcioniše na sličnim principima, valjda nisam obraćala pažnju, meni je samo YouTube išao na živce.

A vidi danas čuda. Opet ja rovila po nekim Dalijevim slikama, pa isključila, pa se još nešto domislila i kucam dali, i u brzini slučajno udarim space. Kad Google izbaci prvu sugestiju, ostadoh bez teksta.

 

 

Izvinjavam se svim svojim prijateljima koje sam optuživala da nisu normalni, da su paranoični i da maltretitaju djecu što udaraju neke razne zabrane po računarima, kablovskim/satelitslim kanalima. Ali kako ćete ih zaštiti od da li, kukala vam majka?!

Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."