Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


27.05.2010.

Ćiza-bliza viza

''Ne lipši, magarče, do zelene trave.''

Na jesen će raspravljati. Pa ako - e onda mere bit' krajem godine.

Meni treba bezviza od 11. juna, pa do 11. decembra, npr. Zašto?

Zato što tada počinje svjetsko prvenstvo u fudbalu. Treba l' da jedna žena elaborira zašto? Normalno da ne treba.

Ha završi fuzbal, ide ramazan. Šta tu ne valja? Svašta. Ja pijem i kad je ramazan, pa plaho bodem oči; ne nosam šerpice po haustoru i preduzeću kad je iftar, pa plaho bodem oči; ne jedem baklavu ni kad je Bajram, pa opet bodem oči; a i pun mi moj vjernika model M 92, koji već sada naveliko kukaju kako ne znaju kako će izdržati post. Ljeto, dug dan. Znam ih ja, isto su kukali i prije 5 godina, kad je dan bio bitno kraći. Koja je svrha posta kad ga ovako doživljavaš - ja nemam ideju. A da ne pričam o varijanti zavali bližnjeg svog.

Ha završi ramazan, ide SFF. E pošto smo ga ispostili, sad možemo da se raspojasamo kako samo mi znamo. E tek to Sarajevo ne volem. Svi smo srećni, lalalala, svi smo gostoljubivi, lalalala, svi se jebemo sa strancima, lalalala, svi volontiramo za SFF, lalalalala, Miro Purivatra jedini uzima repa, lalalala, nema veze, mi imamo srce Sarajeva, lalalala.

Ha završi SFF, idu izbori. Ja kad počnu da vise sa ''bilbordera'', zgrada, krovova, stubova, bandera... Visili majci svojoj vazda!

Ćiza wizzard zvali smo ga mi... 

27.05.2010.

Emptiness

Složila sam pjesme. Kao kockice i kao kamenje. U zid. Sad će neko da ga sruši, pa da zida ispočetka. Poneku su pojeli ždralovi pa je ostala kod mene. Dok i ždralovi ne odlete. Čudno je nakon svih ovih dana ostati bez njih.

Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."