Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


06.06.2010.

Zločasta

Na jugu je cool... 

 

 

19.40. h

Legla i ustala sa ovolikim osmijehom. I čitav dan se lavovski borim da ga sačuvam. Odolim svim ličnim problemima i sekiracijama. Ali što me glupost, tuđa glupost, izbije iz cipela, pa to je čudno jedno. Kad bi budala znala da je budala, ne bi bila budala, kaže pametan narod. I znam ja to, ali džaba. Glupost je neunišiva. Glupost je jedina konstanta u svemiru. Sve drugo su varijable. A šta glupost vuče sa sobom? Neznanje, naravno. Neznanje vuče diletantizam. Diletantizam vuče osude. Osude meni vuku živac!

Šta ga šiljiš o onome o čemu nemaš pojma, jadan?! Pitaj, nije sramota pitati! Uči! Čitaj! Misli ako imaš čim! Uči da misliš!

Jok!

Drž' se mainstreama. Avaz. Sarajevo x. 60 minuta. Forumi. Tooo su izvori informacija! I znanja, dabome. Sve aksiom do aksioma. Sve intelektualac do intelektualca. Vokabular: ''ćao'' i ''super''. Ali zna ono. Zna ono sve o svemu. I ono sudi! Eee, čemera...

 

 

...čuvam osmeh kao podstrek, on mi je dragocen...

 

 


Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."