Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


09.07.2010.

Usihrana

Godinama nisam jela jaja. Prvo, potpuno su mi se zgadila (po)ratnih godina; drugo, sjebala mi se žuč, pa ih nisam mogla ni na slici gledati a da napad ne dobijem. Izvadiše meni tu izdajničku žuč, pa prođe neko vrijeme i od tada, organizam se relativno unormalio i ja ponovo otkrih svoju ljubav iz djetinjstva - jaja na oko. Još kako stiže paradajz.... Ja se jajima radovah neopjevano.

E sad, ja jaja volim samo i isključivo ispržena tako da žumance ostane tečno, a bjelance ne smije biti nimalo i nigdje neisprženo.

I onda, prije možda mjesec dana, pročitam ovo:  sihiristan.

Bilo mi to smiješno i simpatično. Tačno znam kako ispizdiš kad ti tako neka glupost usere ćeif. A onda kontam: hehe vidi levata, meni se ovo nikad ne desi. A onda ono govno u meni proradi, pa kontam: a vala nek ti se i razlijeva, šta ga se ti petljaš po kuhinji, što ne pustiš ženu da ti isprži jaja, jok mora ono, ters bosanski, on će to bolje...

Nakon što sam ovo pročitala, prvi sljedeći put kad sam pržila jaja, sjetim se ove pričice, grijem ulje i smijem se. Razlijem prvo, sve u redu, razlijem drugo... E u pičku materinu!

Od tada, do dana današnjeg, ja više nikad nisam uspjela da napravim jaja kakva želim. Jebem ti sihiristan!

09.07.2010.

Višnjasta impresija

Strašno mi se sviđaju ovi neki pjevajući blogovi. Tom Waits na strani 212 je trenutno divan, recimo. A ja ga se ne bih sjetila za još 100 godina. A tek našla... I strašno mi je žao što neke blogove uopšte ne mogu da čitam, jer hoće oko da mi ispadne čim se stranica otvori. Aman ljudi, šta ste ga ono onako našarali i usitnili, zaboga?

09.07.2010.

:-)

Višnjica rod rodila. Pa fermentirala. Valjda. Nikad nisam naučila tu hemiju.

 

 Živio Internet! Evo i recepta.

Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."