Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


01.12.2010.

Superdlakaviiiii!

Molim te, molim te, oslobodi moje šarene ždralove iz svog smasunga i pošalji mi na nešta. Mislim, danas... Ako može ikako. Pliz, pliz, 100 plizova! I onu kad su me prozvali na WikiLeaks. I inžinjere s Alipašinog. Pliiiiiz!

01.12.2010.

Pošast o kojoj ne razmišljamo...

U zemlji u kojoj su registrovane svega 134 HIV pozitivne osobe, uglavnom se ne razmišlja ni o čemu, a kamoli o bolesti za koju je papaja ubijeđena da je ''rezervisana za pedere''. Nešto svjesniji omladinci, obrazovani u postratnom sistemu vrijednosti televizijom, neprobranim internet sadržajima i forumima su dobacili do ''neće valjda''. Usamljeni primjerci, uglavnom povezani sa inostranstvom na ovaj ili onaj način, odu i na testiranje. U našim klinikama za infektivne bolesti (onim rijetkim gdje je to testiranje uopšte moguće napraviti) dobiju takav tretman da obično ne odu po rezultate... I tako... Ja se obično sjetim Vda i kako su ga tretirali tih godina u Beogradu... I Margite i Čavajde...

 

Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."