Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


12.12.2010.

Muzička podloga

12.12.2010.

I tell you the truth

Twistin' like a flame in a slow dance, baby
You're driving me crazy
Come on, little honey
Come on now...

Svađali su se danima. Besmisleno i jalovo. Komunikacija im je bila ograničena, a dodatno su je iskomplikovali uzajamnim neslušanjem. I nekim emocijama. Uglavnom nepoznatim i nerazjašnjenim.
Kad joj je obrazlošio svoju teoriju o njoj i njenom bivšem nije se složila, pa mu je demanti poslala tako što je njegovu teoriju primijenila na njega i njegovu sadašnju. Pročitao je ne što mu je poslala, nego što je mislio da je napisala i uvrijedio se nasmrt. Uprkos tome što je teorija bila njegova.
Dalje su se svađali na račun raznih besmislica, a uglavnom su posljedice bile iste - ona se ljutila i plakala, i izazivala uvijek istu reakciju: on je čitao što ne piše, a misli da piše, ili bar da ona tako misli. I ćutao.
Posljednji razgovor su završili u ljutnji i uvrijeđenosti, jedva se pozdravivši.
Dan nakon toga, na dva kraja svijeta, u isto vrijeme: on je svirao The Cult s bendom, negdje u betonu; ona je slušala The Cult na zaleđenoj planinskoj cesti, u šumi, odsječena od Planete.
Poslije svirke pokušao je pružiti ruku pomirenja ljubaznom porukicom na koju nije dobio nikakav odgovor. Dva sata kasnije ostavio joj je rezigniranu poruku za koju je tačno znao da će je zaboljeti.
Dok je on pokušavao svojim porukicama stići do nje, ona je pila vreo čaj i zezala se sa Gobcem, ni ne sluteći da će joj se ikad javiti u vrijeme u koje se ne javlja, sa mjesta sa kog se nikad ne javlja.
Onda je nadugo i naširoko prepričavala prijateljici njihove čudne odnose.
Nekoliko sati kasnije, našla je poruku koja je zaboljela. Nije odgovorila. Nije znala šta da kaže.
Još par sati kasnije otkrila je poruku koju je prvo poslao. Ni na nju nije odgovorila. Taj kanal joj je zabranio nekada davno. Ona instrukcije slijepo poštuje, bez preispitivanja.
Sutradan je sklopila mozaik. I shvatila da su po ko zna koji put radili iste stvari u isto vrijeme. Tražili su se uvijek u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu. 

 

12.12.2010.

Ima čudne navike.

I uvijek savršen parfem.

 

Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."