Waiting for Godot

Teatar apsurda za 35+


20.12.2010.

Ko bi rek'o, ko li bi se nad'o...

U ovoj državi jedini smrad veći od vlasti su sindikati. Gledam ovaj cirkus u RS-u i diže mi se dijafragma. Sve što je šatro nova Vlada smislila jeste da podignu poreze i doprinose za 10%.  Povuci-potegni budžet se nategnuti ne može. Zadatak sindikata je da objasni kao svoje postignuće što se plate prosvjeti, policiji i zdravstvu neće smanjivati, iako je u predizbornoj kampanji (prosvjeti, npr.) obećano povećanje plata. E sad vrli sindikalni oci doslovce kažu da oni kojima se plate ne smanje trebaju biti srećni and zadovoljni. I ne talasat', normalno.

Najela sam se ja tog prosvjetnog hljeba i po defaultu sam empatična; čim se pomene riječ prosvjeta meni se upale svi prijemnici. Ali večeras nešto gledam i kontam: ''iskali ste - evo vam ga!'' Jebo li vas šezdesetosampostotni predsjednik.

A i ova naša platforma mi plaha pravo. Koalicija je toliko logična, da nikako ne mogu da pofatam koje su se to 4 stranke platformisale. A baška ko ima pravo koga zastupati i ko je ''autentični Hrvat''...

Zato je na državnom nivou sve čista bajka. Slušam maloprije ovoga što sebe Valterom zove kako je on doš'o da radi, a funkcije ga k'o biva ne interesuju. Od 3. oktobra on o radu priča. Još samo da mi je da vidim šta ga on to radi.

E odoh sad gledati 60 minuta, ne bi li mi čir puk'o...

Waiting for Godot

Korisno

Pearl Buck: "Gramatika je obilježje svakoga čovjeka. Možeš obući i najbolje odijelo, ali govor će te uvijek odati ko si."