beats by dre cheap

Miljak, što bi rekli u Krajini

Tako sam se divno danas organizovala da sam ručala uz centralnu informativnu emisiju, kako se moderno zove Dnevnik u 19.30 h. To je stvarno idealna atmosfera za ručak. Em ti prisjedne, em ti poslije ne pomažu ni ranisan, ni reglan, ni apaurin... Nema ti lijeka.

Prvo Inzko otiš'o da nas tužaka u onaj Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija. A pošto je Inzko gospodin čovjek, nije mogao baš da opljune kako valja, pa mu izvještaj nit smrdi, nit miriše, kao i obično. ''Nedostatak zajedničke vizije za budućnost...'', ali se pristupilo NATO Akcionom planu, BiH ima mjesto u SB UN, pomaci na liberalizaciji viznog režima. Kad to preslušaš na par različitih televizija, iz različitih entiteta... Mislim da nam ni Inzko lično ne bi znao objasniti šta je rekao ako je slučajno slušao što sam i ja slušala. Još kad se k tomu doda govor novinara u nas, govor odavno lišen logičkog akcenta, jer je puno bitnije neuspješno podražavati zagrebački i beogradski akcenat, nego razmišljati o onome što se čita - kao gledalac koji je primoran da uredno plaća svoju TV taksu javnim servisima - dobiješ go kurac od informacije. Ja stvarno nemam drugi termin. Ja sam za svoje pare, sa malog ekrana TV prijemnika, sa frekvencija javnih servisa, primorana slušati ljepuškaste papanke koje niti znaju gdje misao počinje, ni gdje završava.

Otiš'o i Haris Silajdžić u Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija. E kako ga je on otiš'o - to još nisam shvatila. On je predsjedavajući Predsjedništva, za kog njegov kolega iz tog Predsjedništva veli da je u privatnoj posjeti Savjetu bezbjednosti. To veli i stranački kolega u kolege u Silajdžića, inače na funkciji premijera državne vlade. Pa onda njih dvojica otpošalju po ferman SB UN da se oni ne slažu sa onim što Silajdžić tamo priča i da troglavo Predsjedništvo nije zasjedalo s tim u vezi i dogovorilo se da predsjedavajući Predsjedništva zastupa državu čiji je predsjedavajući Predsjedništva.

A Haris je, za promjenu, vazio o kršenju Dejtonskog sporazuma, i posebno Aneksa 7, koji izbjeglicama i raseljenim licima daje pravo da se sigurno vrate u svoje domove. Nikad Haris, izgleda, taj Sporazum sa sve aneksima nije pročitao do kraja, niti došao do stavke da ljudi imaju pravu da ostanu na svojim novim staništima. Ili jeste, ali ga ti ne interesuju, on je predsjedavajući Predsjedništva samo ovima što se još nisu vratili na svoja staništa.

Veli Haris da većina problema i izazova s kojima je BiH danas suočena dolazi od neuspjeha provođenja Dejtonskog sporazuma. Svijetla obraza on to tamo priča, k'o da to nikakve veze s njim nema.

Meni je jedino malo lakše vidjeti Silajdžića nego ove ostale po tim raznim destinacijama političkog turizma zato što govori engleski i bar mu prevodilac ne treba. Lupa Haris k'o Maksim po diviziji, ali bar na engleskom, ovi ostali ne umiju ni to. Sve nešto kontam - jedan trošak manje. Dakle, nakon tih informacija, nisam uspjela da shvatim kako je Silajdžić otišao u Savjet bezbjednosti, ali znam da sam mu taj put platila ja i ovakve rijetke srećne budale k'o ja, koje imaju kakav-takav posao u ovoj državi, a kojima entitet u kom živim uzima 71% bruto ličnog dohotka. E da bi se oni bolje mogli zajebavati oko protokolarnih pitanja u kom je svojstvu Haris Silajdžić otišao u Savjet bezbjednosti...

U ostatku domaćih političkih tema - glad. Agrokomerc i ini agrokomerci...

Pojebale se Koreje...

Jedina svijetla tačka, pod uslovom da nisi Pitar ili neki drugi pitar - Željo prvi...

Waiting for Godot
http://waitingforgodot.blogger.ba
24/05/2010 22:28