beats by dre cheap

Estragon & Allyssa u Zemlji čuda

Na ostrvu je falila ljuljačka. Kupovina iste (+ par sitnica) je trajala koliko bi u pristojnoj državi trajalo preuzimanje nekog koncerna. Ostrvo je dobilo ljuljačku, a mi slom živaca. Djelić:

''Želim bilo koju boju osim crne.''

''A hoćete li crnu?''

...

''Ja sam je otpakovao da vidim boju.''

''I koja je boja?''

''Evo vi pogledajte!''

...

To bih možda i potisnula uz Ćaćinu rakiju, da kloc u pežou nije pokušavao da prođe kroz Škljocu na semaforu  (ja mu otvorih suvozačeva vrata da se manje zahmeti). I da kloc broj 2, sa sve CD tablicama, ne poče nešto da grana za volanom, jerbo sam se ja zaustavila na pola brdovite ulice da bih rikvercom ušla u avliju, a on taman zad'o pun gas uz istu. Službeno je, može se.

U pokušaju montiranja ljuljačke, obje se iskrvavismo pokušavajući nedostatak alata kompenzovati vlastitom spretnošću i domišljatošću, što nam baš i nije pošlo za rukom, no dobro. Ima i sutra dan.

Nakon što Škljoco pred lokalnom kafanom zasmeta pripitom Zagrepčaninu, mi ga pomjerismo, ali na Čaršiju. Te se i mi tako okrvavljene i zelene od trave pomjerismo do omiljene nam kafane, sada napučene dijasporom i domaćom seljadijom koja šeta modele sa PINK televizije. Šljašti, sjaji, šljokiča na sve strane. Loše iskombinovanih dijelova odijela sa patikama, obrijanih glava, tetovaža, svega bogato. Stranaca u ogromnim količinama. Krenulo naveliko [url=http://waitingforgodot.blogger.ba/arhiva/2010/05/27/2503081]lalala SFF raspoloženje[/url]. Moje omiljeno. Izazvah opšti skandal svojom nenašminkanom pojavom u trenerci i patikama. Najsimpatičnije mi je bilo kad čuh jedan zaljubljeni par kako me ogovara. Izgleda da ni ljubav nije što je nekad bila.

Da ugođaj bude kompletan, natrča i The Vječni. Sa nekom... Moldavkom, valjda. Definicija Duple Raspuštenice, ja ostadoh bez teksta.

I uopšte, čitav dan se naibretit ne mogu.

Waiting for Godot
http://waitingforgodot.blogger.ba
11/07/2010 03:59